Спектакълът „Мъжка задушница“ гостува в Kаварна по повод 3-ти март

0c20ed6942d2ce1419720f9d46febbf9.jpg

На 2 март (понеделник) от 18 часа в салона на НЧ „Съгласие-1890“ ще се проведе спектакъла„Мъжка задушница“. Представлението е моноспектакъл на актьора Николай Урумов, а постановката е на режисьора Емил Бонев, който е направил и драматизацията по книгата „Видрица“ на поп Минчо Кънчев – български свещеник, учител, революционер, деец на националноосвободителното движение и общественик от края на XIX век.

Сценографията и костюмите са дело на Виолета Радкова, композитор е Пламен Мирчев-Мирона. В представлението звучи и музика на живо в изпълнение на Светла Петкова.

Един сладкодумец ни въвлича с историята си в българското Възраждане по незабравим начин. С любов и неповторимо чувство за хумор той ще ни разходи сред обикновените българи от онези времена - такива каквито ги е видял по улиците, кръчмите и домовете им.

Ще ни разкаже също и за делото на Апостола, за работата на комитетите, за анадолските затвори в Диарбекир и как се живее там... от първо лице, единствено число. Гледаме Николай Урумов в кожата на поп Минчо Кънчев.

Входът  е безплатен.