В Каварна започна 69-тото Държавно първенство за настолни корабни модели – класи „С“ и на Държавното първенство - II кръг за радиоуправляеми яхти – клас „FS”

IMG_2294.JPG

Пред ХГ „Христо Гардечлиев“ бе дадено  начало на Държавно първенство за настолни корабни модели – класи „С“ и на Държавното първенство - II кръг за радиоуправляеми яхти – клас „FS”.

Събитието откри Стоян Станев – председател на клуба по корабомоделен спорт „Вимпел“.

„Отново сме на старта на нашия турнир и първенство. За радост тази година след петгодишно прекъсване отново ще се включи републиканския турнир за яхти. Приветствам Ви с добре дошли и Ви пожелавам попътен вятър“, с тези думи инж. Евгени Генов - председател на Българската федерация по корабомоделизъм се обърна към участниците.

Участие в 69-тото Държавно първенство за настолни корабни модели – класи „С“ ще вземат участие 25 модела от 4 клуба  от България – Каварна, Русе, Пазарджик и Хасково. Клас „С-2“ е с най-голямо присъствие, в него ще бъдат представени съвременни модели кораби.

Надя Любчева – главен съдия на състезанието за радиоуправляеми яхти – клас „FS” сподели, че са регистрирани 11 яхти от 5 клуба от България.

Състезанието по радиоуправляемите яхти може да наблюдавате на 7 август от 11 до 17 часа и на 8 август от 11 до 18 часа на средната буна в морска зона - Каварна.