Международен ден на хората с увреждания

хора-с-увреждания.png

Трети декември е обявен за Международен ден на хората с увреждания от Генералната асамблея на ООН през 1992 година.

Това е ден, в който показваме нашето отношение и подкрепа към живота и достойнството на тези хора, които се стремят да живеят в едно свободно и демократично общество.

Хората със специални потребности в нашата община срещат разбиране и доказват себе си в различни сфери на живота. На тях не се гледа като на „друг вид хора“, а точно обратното – като достойни и добри хора, които реализират своя потенциал и оставят следи чрез труд и добруване с обществото. За тях е осигурен достъп чрез изградени специални рампи до служби, училища и културни и други институции на територията на нашата община. За тях полагат грижи не само близките в семейството им, но и лекари, учители, специалисти, общественици. Те са уважавани и се приемат с разбрана толерантност от съгражданите ни.

Най-сърдечно поздравявам хората със специални потребности от нашата община с Международния ден на хората с увреждания – Трети декември. Пожелавам им здраве, воля и сили за преодоляване на трудностите, успехи в труда и живота.

Разчитайте на нашата помощ, когато е необходимо. Имайте доверие в добрите хора и тяхната загриженост за вашето не леко ежедневие.

Бъдете хора с широки и силни сърца, изпълнени с вяра!

Честит празник!

 

Елена Балтаджиева

Кмет на община Каварна