НОВИНИ

Класически уикенд в Каварна

Каварна отново ще бъде домакин на един от най-очакваните музикални фестивали през лятото. В две вечери, на 5 и 6 юли 2024 г., градът ще се превърне в сцена за някои от най-талантливите музиканти на съвременната класическа сцена. С начален час на събитието - 21:00 часа пред реставрираната турска баня, където всички присъстващи ще имат възможността да чуят популярни мелодии от световната класика.

В първата музикална вечер, на 5 юли, сцената ще посрещне Лора Паносян – изящна и атрактивна артистка, която ще впечатли публиката както с нежната музика на своя инструмент, така и с виртуозното си изпълнение.

След това на подиума ще се качи популярното дуо WEIL, съставено от китара и цигулка. Дует, както на сцената, така и в живота, техните изпълнения представляват уникална комбинация от класически мелодии, пречупени през призмата на модерното звучене. Гостите ще имат удоволствието да чуят техните аранжименти, които съчетават традицията и съвремието в хармонично съзвучие.

Втората вечер, на 6 юли, ще започне с музиката на виртуозната цигуларка Пламена Велкова. Като солистка на фондация „Тракийски дар“, Велкова ще пренесе публиката в света на големите композитори и техните незабравими музикални шедьоври.

Класическият уикенд ще завърши с изпълнението на Трио Сопрано. Атрактивните пловдивчанки вече са добре познати на публиката в Каварна със своите въздействащи изпълнения. Техният репертоар включва най-известните класически арии, канцонети и съвременни евъргрийни.

Не пропускайте възможност да посветени две вечери на изкуството и красотата на класическата музика.