НОВИНИ

От 26 до 28 май, XVII Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето“ в Каварна

За 17- ти пореден път Каварна ще бъде домакин на Общобългарския младежки фолклорен събор „С  България в сърцето”. От 26 май до края на седмицата градът посреща всички, които носят родината в сърцата си.

Програмата за първият ден на фестивала- 26 май /петък/ започва в 10:00 часа с молебен за здраве и водосвет. Изпълненията на участниците в събора са с начален час 10:30 ч. От 18:30 ч. е предвидено официално откриване и концерт на най добрите участници през деня, след което е концерта на народните певици Кичка Христова, Наталия и Татиана Петкови и Галина Дурмушлийска. Програмата за деня завършва с хоротека под звездите от 21:30 ч.

На 27 май /събота/ програмата започва от 10:00 ч. с изпълненията на участниците в събора. От 17:30 ч. е предвиден избор на „Мис и Мистър Фолклор“, ревю на народни носии и надиграване „Кръшна ръченица“. Началото на тържествения галаконцерт е от 19:00 ч. Участие в първата част на концерта ще вземат най добрите участници през деня, финал на вечерта ще сложи концерт на Илия Луков, Веселка Стамболиева и Валерия Момчилова.

В последния фестивален ден 28 май /неделя/ от 10:00 ч. са предвидени изпълнения на участниците в събора.