НОВИНИ

Абитуриентското време настъпи, Каварна изпрати випуск 2023

В деня на най светлия български празник 24 май, в който изразяваме благодарността си към създателите на славянската азбука Светите братя Кирил и Методий, традиционно Каварна  изпрати своите абитуриенти. Изпращането на зрелостниците от родители, близки и приятели започна от площада в близост до паметника на деспот Добротица. Елегантни, красиви, уверени и щастливи зрелостниците днес се отправиха към първия си бал.

Шествието на младостта и зрелостта премина по централната пешеходна алея, като официално бе посрещнато пред сградата на Община Каварна. Кметът Елена Балтаджиева отправи официално приветствие към завършващите, като им пожела:

„Вървете смело напред и аз съм сигурна, че ще защитавате максимата за знанието като сила, за културата и интелигентността като за проводници носещи българщината.

Бъдете творчески личности и извървете своя път с достойнство и с мъдростта на успехите.

Където и да сте – поглеждайте понякога назад, спомнете си вашите учители и класни стаи.

Където и да сте- обичайте и не пренебрегвайте родителите си- те винаги ще бъдат вашия силен гръб и опора.

Където и да сте – знайте, че вратата на родната къща е винаги отворена за вас, а града ще ви посрещне с радост и усмивка- защото трябва да го продължите.“

Кулминацията в традиционното общинско изпращане бе уникалния музикален поздрав от Тримата тенори на България. Неповторимото преживяване с програма от любими мелодии в различни стилове, бе подарък от кмета на общината, и сложи началото и на първите бални танци за вечерта.

Емоционалният момент запечатан в безброй снимки със сигурност ще се превърне в красив спомен, както за завършващите, така и за каварненската общественост, излязла да изпрати вече порасналите деца на града.