НОВИНИ

ПЛУВНО ЛЯТО 2024 г.

Община Каварна организира курсове по начално разучаване на плувни умения – „Плувно лято“. В него могат да вземат участие ученици от първи до четвърти клас от гр. Каварна.

„Плувно лято“ тази година ще се проведе през летния месеци юли, в четири смени по една седмица:

Първа смяна – от 1-ви до 5-ти юли;
Втора смяна – от 8-ми до 12-ти юли;
Трета смяна – от 15-ти до 19-ти юли;
Четвърта смяна – от 22-ри до 26-ти юли.

Занятията ще се провеждат на централния плаж в гр. Каварна през делничните дни. Осигурени са ръководители на групите, които да организират и да придружават децата от качването им в автобуса до връщането им на родителите, както и медицински лица, които да следят за здравословното състояние на децата и при нужда да оказват първа медицинска помощ.

Превозването на децата ще се осъществява с автобус, който ще тръгва сутрин в 9:30 часа от спирката срещу градския парк. Ще има още една спирка пред бившия Общински детски комплекс сега Пенсионерски клуб „Радка Чаушева“.

След приключване на заниманията, децата ще се връщат по същия маршрут и след 11:40 родителите им ще могат да ги посрещат пак на същите спирки. Цената на превоза ще се заплаща в първия ден на смяната на фирмата превозвач.

Можете да запишете децата си за „Плувно лято“ на телефон 0570/ 8 55 67 – отдел „Образование, социални дейности и спорт“ или на място в сградата на Община Каварна – на адрес гр. Каварна, ул. „Добротица“ № 26.

Забележка: Съобразно горепосочената информация община Каварна е уведомила ползвателя на централен градски плаж – Каварна и очаква потвърждение. Към настоящия момент отдел „ОСДС“ събира заявления от родителите за включване в обучението.