Седемнадесети общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето“ от 15-ти до 17-ти май в Каварна

logo-kavarna.png

За седемнадесета поредна година на 15, 16 и 17 май в Каварна ще се проведе Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето”, със значимо международно участие. На събора в творческа среща ще се съберат певци, танцьори, инструменталисти и потомци на преселените през турско робство българи в Украйна, Молдова, Банат, Македония, Албания, Косово, както и младежи от Западните покрайнини и от всички краища на България.
 „С България в сърцето“ протича под мотото „Българският фолклор – най-атрактивната картичка на България”. Организатори на събитието са Община Каварна и Продуцентска къща „Пирина”, а в него могат да участват български детски и младежки колективи и индивидуални участници на възраст до 25 години, както и гости от цял свят, занимаващи се с български фолклор. Заедно участниците ще сътворят голям фолклорен празник на българската младост, поставяйки сериозно начало на обединяването на всички млади българи.
Участието в събора е безплатно. Повече информация можете да видите на: http://www.kavarna.bg/kultura-i-turizym/festivali/17-s-bylgariya-v-syrtseto-2020/